Rosół z Kurczaka Kukurydzianego z warzywami i lubczykiem

Rosół z Kurczaka Kukurydzianego z warzywami i lubczykiem

SKŁADNIKI:

  • Kurczak Kukurydziany,
  • 2 włoszczyzny,
  • 500 g białej cebuli,
  • 100 g cukru,
  • olej do smażenia,
  • 20 g lubczyku.

Sposób przygotowania:

Kurczaka Kukurydzianego dokładnie opłukać, a następnie pozbyć się podrobów. Mięso włożyć do garnka z zimną wodą i zagotować. Gdy woda będzie się podgrzewać, należy ściągać warstwę, która utworzy się na wierzchu garnka. Gdy wywar zacznie się gotować, dodać warzywa i zmniejszyć moc/ogień. Gotować przez około 3 godziny, następnie na patelni podsmażyć cebulę wraz z cukrem (przekroić na pół, posypać cukrem i podsmażyć), po czym wrzucić ją do garnka i gotować jeszcze przez godzinę. Gdy rosół jest już klarowny i bursztynowy, odcedzić składniki od bulionu. Wy­ciągnąć mięso razem z warzywami, aby ostygło. Warzywa pokroić w drobną kostkę i wrzucić razem z kawałkami piersi kurczaka do garnka. Wykończyć wszystko posiekanym lubczykiem oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.