Pomysł
na kaczkę
![Pomysł na kaczkę](https://drosed.pl/wp-content/uploads/2018/05/porady__image-6.png)
![](https://drosed.pl/wp-content/uploads/2018/05/porady__img-13.jpg)
![](https://drosed.pl/wp-content/uploads/2018/05/porady__img-14.png)
![](https://drosed.pl/wp-content/uploads/2018/05/porady__img-15.jpg)
![](https://drosed.pl/wp-content/uploads/2018/05/porady__img-16.jpg)
Ciekawym połączeniem jest nadzianie mięsa kaczki słodkimi owocami – jabłkami lub pomarańczami.
Kaczkę faszerować można także gruszkami i suszonymi śliwkami. Świeże lub suszone owoce to również wspaniały dodatek do duszonego mięsa. Wyśmienicie smakuje kaczka podana na przykład z jabłkami, rodzynkami, śliwkami wędzonymi lub suszonymi. W roli apetycznego dodatku sprawdzi się także cebula szalotka oraz modra kapusta. Pamiętajmy także o przyprawach, dzięki którym potrawy zyskują wyjątkowy aromat i smak. Do marynowania mięsa kaczki polecamy przede wszystkim: cynamon, świeży majeranek, świeży rozmaryn, sok i skórkę z pomarańczy oraz paprykę wędzoną.